31 Mart 2015 Salı

Mobil Web Site Kurulumu

Güncel gelişmeler neticesinde erişimin salt bilgisayarlar üzerinden olduğunu söylemek son derece yetersiz bir ifade olacaktır. Günümüzde telefonlar, tabletler aracılığı ile çeşitli sitelerin tıklanma oranı inanılmaz rakamlara ulaşmıştır. Bu durum mevcut sitelerin yenilenerek, Responsive hale getirilmesini, bir diğer deyişle mobil cihazların ya da tabletlerin, ekran çözünürlüklerine uyumlu yazılım kodlamalarına ulaştırılmasını zorunlu hale getirmiştir. Mobil web sitesi ile hedeflenen kitlenin çok daha üstü rakamlara ulaştığı firmaların sayısı her geçen gün artmaktadır.
Artık bir koşul olarak algılanan interaktif ortamlarda var olmanın getirisi, ticari kar oranlarının yükselmesine vesile olması ile doğru orantılıdır. Mobil web sitesi hazırlanırken, yatay telefon ya da dikey telefon ekranlarına göre düzenleme gerektirir. Gelişen yazılım teknolojileri ile birlikte bu düzenlemelerin sorun olmaktan çıktığı yadsınamaz bir gerçektir. Kişilerin cihazları üzerinden rahat erişim gerçekleştirmelerini sağlayan, sayfa içerisinde gezinmeyi kolaylaştıran ve gereksiz alan kalabalıklarından arındırılmış son derece başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Tüm dünyayı her an avuçlarının içinde barındırmaktan haz alan bir nesil söz konusu iken firmaların bu gelişimi göz ardı etmeleri mümkün değildir. Her firma mevcut sayfaları üzerinden çeşitli işlemcileri destekleyen yazılımları edinerek,Mobil web sitesi gibi uygulamalar ile kısa sürede çok daha fazla insana ulaşmayı, interaktif satışı kolaylaştırmayı ve arttırmayı hedeflemektedir. Böylelikle düşük maliyetli sayısız şubenin ve tanıtım hizmeti alıyor olmanın keyfini sürmektedir.
Bir site edinirken yeni teknolojiler içeriyor olması önem arz etmektedir. Her geçen gün değişen ve gelişen teknolojilere uyum gösterebilen, bu anlamda kullanılan cihazların ekran çözünürlüklerine, boyutlarına ve hatta oryantasyonuna adapte olabilen yazılımlar ile hazırlanan içerikler sorunsuz bir süreci beraberinde getirmektedir. Mobil web sitesi, duyarlı tasarım olduğundan, dokunmatik ekran gibi birçok değişkene bağlı adaptasyon gösterir ki bu durum mevcut sitenizin erişim sağlanan her cihazda aynı kalitede kullanım ve görünüm sergiliyor olması anlamına gelmektedir. Dünya standartlarında, nitelikli bir sayfa sahibi olabilmenin, interaktif ortamlarda kişisel algılara doğrudan hitap edebilmenin başarılı sonuçlara vardırılabilmesi, Mobil web sitesi ile her cihazdan erişimin sağlanabiliyor olmasına bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder