31 Mart 2015 Salı

SEO ÇALIŞMASI

İnternet dünyası çok geniş kapsamlıdır. İnternette, milyonlarca  web sitesi bulunmaktadır. İnternette web sitesayısı gün geçtikçe artmaktadır.  Web sayfaları ve  benzeri dosyalar hosting denilen sunucularda mevcut durumdadır. Her web sitesi, dosyalarını barındırmak için bir hosting  alması gerekmektedir. Hostingler çeşitlerine göre ücretlendirilmektedir. SEO hostingler diğer hostinglerden farklıdır.
SEO hosting  hostingleri değer hostinglerden ayıran en temel özellik: SEO hosting de web sitelerinin C-CLASS IP adresi de barındırmış olmasıdır. C-CLASS IP tip tabanlı hostinglerde birden fazla web sitesinin barındırılmış olması siteler arasında birbirine verilen linkler önem taşımaz hale gelir. Bu durum sıradan hostingler için geçerlidir. SEO hosting hostinglerde ise her siteye farklı C-CLASS IP adresleri verilerek siteler arasında link paylaşımı yapabilirsiniz. Bu durum SEO hosting hostingler ile normal hostingler arasında farkı göz önüne sermektedir. SEO hosting sayesinde backlink konusunda farklı sitelerden backlink almak için , herhangi bir ücret ödemenize gerek duyulmamaktadır.SEO hosting hostingler ile sadece SEO hosting danışmanları ilgilenmektedir. Bu yüzden çok az firma tarafından SEO hosting hostingler satılmaktadır.
Günümüzde interneti kötü emelleri için kullanan insanlar tarafından,SEO hosting satımı yapılır şeklindeki linkler sitelerde reklam şeklinde geçmektedir. Bu gibi sitelere inanmamak gerekmektedir. Bilgisi olmayan kişiler bu SEO hosting sitelerinden SEO hosting satın almak istediğinde ödeme yapmasına rağmen SEO hosting ulaşamamaktadır. Bu durumda kullanıcı maddi, manevi zarar görmenin üzüntüsünü yaşamaktadır. IP adresleri 5 farklı gruba ayrılmaktadır. Bunlar: a sınıfı  IP adresleri, b sınıfı IP  adresleri, c sınıfı  IP adresleri, d sınıfı IP adresleri ve e sınıfı IP adresleri olmak üzere ayrılmaktadır. Bu IP adresleri içerisinde en kaliteli olan a sınıfı IP adresleridir. A sınıfı IP adresleri ve b sınıfı IP adreslerinde SEO hosting’i bulmak oldukça zor bir durumdur.  Bu sınıflardaki SEO hosting oldukça yüksek maliyetlidir. Bu nedenle SEO hosting en ideal olanı c sınıfı IP adresleridir. Bu yüzden C-CLASS IP denilmektedir.
SEO hosting kullanan siteler arama motorlarında daha uygun görünmektedir. Kullanıcı , kullanmış olduğu sunucuda farklı illegal bir site var ise SEO hosting açısından sorun oluşmaktadır. SEO hosting sayesinde her siteye verilen farklı IP adresleri sayesinde bu olumsuz durumdan kurtulmak mümkün olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder