2 Nisan 2015 Perşembe

Site Tasarımları

 site hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususların başında, temsil edeceği kişi ya da kurumun doğru bir şekilde analiz edilerek o sayfaya yansıtılabilmesinin sağlanmasıdır. İçerik en önemli ve en belirleyici unsurdur. Lakin Site Tasarımları , algıda ilk beğeniyi sağlaması bakımından diğer tüm detayların önüne geçebilmektedir. Yazılımların ve alt yapıdaki donanımların kaliteli ve istenildiği gibi gerçekleştirilmesi iyi bir görsellik ile desteklenmediği sürece başarı getiren bir neticeden söz etmek mümkün değildir. Görsellik dışında bu düzenlemeler, sitenin kolay kullanılabilir oluşunu da sağlamak zorundadır.
Site Tasarımları hazırlanırken, sayfayı ziyaret edecek kitlenin bakış açısına hakim olmak son derece önemlidir. İlk giriş sayfasından itibaren kişiyi yönlendirici özellik barındırmalıdır. Doğru yönlendirmeler ile site içerisinde rahat gezinebilmeyi sağlamalıdır. İstenilen ya da hedeflenen amaç ne ise o doğrultuda vurgulara sahip olmalıdır. Tasarım olgusunda ancak amaca hizmet ediş kalitesine göre başarıdan bahsetmek mümkündür. Eğer satış amaçlı bir sayfa hazırlanıyor ise satın almayı özendirici detaylar ile donatılması, kişilere mecburiyet algısını vermesinden çok istek uyandırıcı vurgulara yer vermesi gerekmektedir.
Site Tasarımları, mevcut örnekler üzerinden geliştirilerek de yapılabilmektedir. Fakat özgün bir görüntünün elde edilebilmesi o firma ya da kuruluşun çok iyi tanımlanabilmesi neticesinde gerçekleştirilebilmektedir. Tanımak iyi bir sonuca ulaşmak için ilk adım gibi düşünülmelidir. Sonrasında hedef kitlenin tanınması önem sıralamasında yerini almaktadır. Site Tasarımları konusunda uzman kişiler, öncelikle bu bilgileri edinmelidirler.
Gerçek anlamda bir referans oluşturabilmek adına, firmanın sayfaya yansıtılması son derece önemlidir. Bunun da tek yolu tanımaktır. Sağlanan her görüntünün kolay ve anlaşılabilir olması gerekmektedir. Sade bir bütünlüğe ulaşan Site Tasarımları güçlü bir alt yapı ile donatılarak firmanın emrine amade bir iş yeri haline gelmektedir. Bilişim teknolojilerinin günümüzdeki etkisinin büyüklüğü tartışılamaz bir gerçektir. Bu teknoloji arasında etkin bir şekilde yer almak, sabit kalabilmek sonrasında gelecek uçsuz bucaksız başarı grafiği yükselişleridir. Basit gibi görünen lakin gerçek anlamda uzmanlık gerektiren bir reklam aracı niteliğindedir. Ve internet içerisinde güçlü bir duruş sergilemek, hemen hemen her sektörün zorunluluğunu hissettiği engin bir deniz gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder