2 Eylül 2015 Çarşamba

Sosyal Medya Hedefleriniz ve İpuçları

Sosyal medyayı sadece fotoğraf paylaşmak, anlamlı sözler retweet etmek, check-in yapmak için kullanıyorsanız, silkinip uyanmanız için buradayız. İşletmenizi Temel Reis olarak varsayarsak Sosyal Medya ıspanaktır!Sosyal Medyayı etkin bir şekilde kullanmak istiyorsanız bu 8 maddeyi kaçırmayın.
Facebook’a at herkes görsün!. Bu düşünce günümüzde iki odalı küçük fakat beklentileri büyük ve gelecek umutları olan şirketlerden dünyanın her yerinde devasa ofisleri, camdan duvarları olan dev işletmelere kadar bütün işletmelerde geçerli olan herkes tarafından kabul edilen bir düşüncedir.
Son kullanıcıların işletmeniz ile iletişimi geçecekleri, kullanıcı sayısı milyonları bulan sosyal medya sitelerindeki resmi sayfaları, kullanışlı web siteleri ve forumları bir işletmenin “mutlaka yapılması gerekenler” listesinde olması gereken maddeler olarak karşımıza çıkıyor.
Günümüzde fikirlerinizi kitlelere ulaştırmak istiyorsanız kaçınılmaz olarak en popüler yol olan Sosyal Medya yönetimine el atacaksınız.
Sosyal Medya yönetimi ürünlerinizin ve hizmetlerin tanınmasına, işletmenizin gelişmesine katkı sağlamakla beraber müşterilerinizin ihtiyaç ve arzularını anlamanıza olanak sağlar.
Sosyal Medya yönetiminde başarılı olmak için sizlere 8 maddelik bir yazı sunuyoruz. Elbette ki Sosyal Medyada başarılı olmanın yolu sadece bu 8 madde değil, sizin tecrübeleriniz ve çıkarımlarınız da bu konuda çok önemli bir etken.

 1. Sosyal Medya işinizi kim yapıyor?

Kalem (bu durumda klavye) kılıçtan keskindir, öyleyse bu silahı hangi ellere teslim ettiğinize dikkat edin. Sosyal Medyada itibarı yüksek bir uzmandan yardım almak akıllıca bir çözüm olacaktır.Fazla bilginiz olmadığı halde kendiniz yönetmeye çalışırsanız sadece paylaşmaktan öteye geçemeyebilirsiniz.
Sosyal medya ortamı paylaşmanın dışında pazarlama ortamıdır aslında. İşinizi pazarlayacak doğru teknikleri üretirseniz çok iyi dönüşümler alabilirsiniz.

 2. İpin ucunu kaçırmayın

Günümüzde sosyal medya platformu sayısı oldukça fazladır. Hepsinde birden popüler olmaya çalışmak boşa kürek çekmekten başka bir şey değildir. Hedef kitlenizi analiz ederek daha az sayıdaki sosyal medya mecrasına odaklanın.
Her işletme için Pinterest doğru bir mecra değildir. Burada harcadığınız efor size hiçbir katkı sağlamayabilir. Benzeri birçok örnek var. O nedenle mecra seçimi ve reklam bütçenizi doğru ayarlama işletmeniz için önemlidir.

 3. Hedef kitlenizi belirleyin

İçeriklerinizi okuyacak olan hedef kitleniz hakkında iyi bir fikir sahibi olmanız yapacağınız çalışmalarınızdan elde edeceğiniz verim için oldukça önemlidir. Sosyal medyada yaptığınız doğru ve yanlış işleri belirleyecek olan bu konu hakkında derin bir analiz yapmanızı öneririz. Örneğin bir iş ağına hitap ediyorsanız Youtube’a video yüklemekle uğraşmak yerine Linkedin sizin için en doğru adres olacaktır.
hedef-kitle

4. Starbucks gibi olun

Her şeyden önce müşterilerinizin sizden bazı beklentileri olacaktır. Bu kuralı unutmamaya dikkat edin. İstikrar her zaman beklenen bir özelliktir. Bir günde 20 tane paylaşım yapayım, sonra bir süre ortadan kaybolayım, gidişim sessiz oldu ama dönüşüm muhteşem olacak diyorsanız istikrarlı rakiplerinizin tozunu yutmaya devam edersiniz.

 5. Papaz her zaman pilav yemez

Değişik yaklaşımlar sunun. Kestirmeleri kullanmayın. Daha önce kimsenin gitmediği yollardan gidin, yeni yollar açın. İnsanlar aynı şeyleri görmekten çabuk sıkılırlar, biraz baharat ve biraz tuz ile yemeğinize lezzet katın.

6. Altın anahtar: İletişim

Müşterilerinizin yorumlarının gerçekten değerli olduğunu hissettirin. Eğer gönderilerinize yorum yazdıysalar cevap verin. Yorumlarını onaylayın ve geri bildirimlerine kulak verin. Bu davranış sosyal medya varlığınıza muazzam bit katkıda bulunacaktır.

7. Kullanacağınız araçlara özen gösterin

Sosyal medya yönetiminde planlamanın önemi çok büyüktür. İşlerin kusursuz yürümesi için piyasada onlarca araç var. Örneğin Hootsuite. Zamanlama, ölçme, raporlama gibi özellikler işinize çok yarayacaktır.

8. Sabır erdemdir

Her şey bir gecede olmayacaktır. Elbette ilk denemelerinizde başarısız olma ihtimaliniz var fakat bu sizi yıldırmasın. Tecrübelerinizi analiz ederek başarının yolunu inşa edebilirsiniz.
Sosyal medya yönetiminde 3 esas vardır;
  • Detaylı araştırma
  • Dikkatli planlama
  • İşi yapacak doğru insanlar
Bu üçünü doğru oranda karıştırarak sizi başarıya götürecek formülü elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder