2 Eylül 2015 Çarşamba

Google Amaç

Google muzipliklerine bir yenisini daha ekledi. 1 Nisan şakaları arasında bu yıl, Gmail’i mavi tonlarına bürünmüş olacağını ilan etmesi de yer aldı.
Arama motorlarının devi, kendi adına e-posta servisinde bir devrime imza atmış görünüyor. Gmail bu gün kullanıcılarını mavi rengi ile karşılayacağını duyurdu. Gmail’i açtığınızda karşınıza her şeyin mavi olduğu bir ekran çıkabilirdi.
Aklınızda hemen ne kadar değişiklik oldu gibi bir soru belirmiştir. Hemen merakınızı giderelim. Gmail eski arayüzünü hala kullanıyor. Ama dün akşam yapılan duyuru iyi bir şaka oldu.
Bir de Google Blue’yu tanıtan video yapıldı. Posta oluştur tuşundan yazı tipi kısmına kadar her şey mavi.Google’ın proje yöneticisi “Gmail aynı sadece biraz mavileşmiş” diyerek duruma yorumunu kattı. Video rengi değiştirmek için kullandıkları teknolojiyi ortaya çıkarmanın 6 yıl aldığını söylüyor.
Hatta şirket farklı renk tonlarını bile denemiş. Mesela sarı, turuncu ve kabus olabilirdi ama kahverengi. Sonunda maviye karar vermelerini doğanın içinden bir renk olmasıyla açıkladılar. Gerçi Google’ın mavisi doğadakinden daha da güzel olmuş.
Google Blue hiçbir şeyden kuşkulanmayan kullanıcılara yapılan 1 Nisan şakalarının sonuncusu olarak anılıyor. Eski şakaların arasında dikkati çekenler: ‘YouTube sadece bir yarışmaydı ve artık kapatılıyor şakası’ , ‘Hazine Haritaları’ ve “Google 1 Nisan’da Şaka Yapmayı Unutmadı” başlığı altında yayınladığımız Google Burun koku ile arama yapabileceksiniz şakasıydı.
Sizin en sevdiğiniz Google şakası hangisi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder